COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7242

Occidentul vrea să atragă Moldova pe o orbită anti-rusă. Opinie

13 iun. 10:45   Politică
2147 16

SUA și Europa încearcă să atragă Moldova pe o orbită anti-rusă pentru a căpăta încă o voce în organizațiile internaționale.

Această opinie a fost exprimată de fostul vicepremier al Republicii Moldova Alexandru Muravschi în cadrul emisiunii Glavnîi vopros («Главный вопрос») cu Iulia Fiodorova pe postul NTV-Moldova, transmite enews.md.

El a menționat că din punct de vedere economic, Moldova este o țară mică.

„Să ne punem o întrebare. Pentru ce SUA au nevoie de Moldova noastră mică? Din punct de vedere al economiei, al desfacerii bunurilor și al pieței forței de muncă, noi nu prezentăm nici un interes. Are vreun rol un milion, două de moldoveni pe piața muncii din Europa, cu populația de 800 de milioane și piața plină de migranți din Africa și Asia? Unde, în desfacerea mărfurilor europene? Pentru aceasta, oamenii trebuie să aibă bani. Nu acești factori sînt decisivi”, spune fostul viceprim-ministru.

Alexandru Muravschi consideră că SUA și Europa sînt interesate ca Moldova să se dezvolte în mod normal din punct de vedere economic și să trăiască normal, iar scopul lor este unul singur: să atragă Moldova pe orbita anti-rusă.


„Moldova este o țară mică din punct de vedere economic, dar din punct de vedere politic este o voce în organizațiile internaționale, vocea fostului satelit.

Trebuie să înțelegem că va avea loc întîlnirea între Putin și Biden, și să sperăm că intensitatea va scădea, dar confruntarea dintre SUA și Rusia va fi constantă. Deoarece SUA, datorită multor circumstanțe, s-a transformat într-un hegemon mondial, sloganul „America mai presus de toate” este absorbit de la naștere și nu va dispărea niciodată. Problemele economice rămîn, populația crește, nevoile cresc. Rusia are resurse enorme. Și cel mai important.

Cum să ne manifestăm în politica externă, pentru a nu ne transforma într-un adept care latră în instanțe după cu latră cîinele cel mare?”, a spus Alexandru Muravschi.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽