Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Occidentul formează o imagine negativă Rusiei pentru a o scoate din Transnistria. Opinie

2 dec. 2021,, 11:30   Politică
8711 4

Statele Unite și Occidentul colectiv încearcă să formeze o imagine negativă Rusiei, dorind retragerea trupelor și armelor rusești din regiunea transnistreană și, în același timp, încearcă să creeze un alt punct de tensiune în regiune.

O astfel de opinie într-un interviu pentru sputnik.md a exprimat deputatul din Duma de Stat a Rusiei, Artem Turov, comentînd recenta declarație a fostului consilier pentru securitate națională al Președintelui Statelor Unite, John Bolton, care a spus că SUA trebuie să "dezgheța" conflictul din Transnistria și să distrugă această entitate artificială, total dependentă de Rusia.

"Aceasta nu este o declarație unică. În ultimele luni, am văzut discursuri ale reprezentanților Alianței Nord-Atlantice, un număr de parlamentari americani care, neștiind situația istorică, formează intenționat o imagine în mass-media că forțele militare ruse și pacificatorii ruși se află ilegal în Transnistria, că obiectele care sunt acolo sînt și ilegale și trebuie retrase. Aceasta este o încercare de a forma o imagine negativă a Federației Ruse și este clar că oamenii nu intră în detalii, nu știu ce situație a fost acolo acum 20-30 de ani, ce conflict a fost oprit. Pentru ei foarte important este scopul", a spus Artem Turov.

"Din păcate, știm foarte bine că în acest sens Moldova se află într-un regim de presiune din partea Occidentului și de multe ori merge în întîmpinarea acestuia, deși de fapt este o țară neutră, conform Constituției. Și, în opinia mea, aceasta este o încercare de a crea un alt punct de tensiune în regiune și nimic bun nu va ieșie din acest lucru. Astfel de declarații nu pot fi făcute de politicieni responsabili. Din păcate, vedem că politicienii americani fac tot posibilul pentru a "estompa" agenda, pentru a crea tensiune, pentru ca să apară iar și iar orice declarații rusofobe. Toate acestea nu permit crearea în Europa a unei platforme unice sigure, a unui sistem unic. Și, din păcate, acesta nu este un caz izolat. Acest lucru se repetă de mai multe ori, inclusiv în ceea ce privește regiunea transnistreană", a spus deputatul Dumei de Stat a Rusiei.

Anterior, viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat că soluționarea conflictului transnistrean este posibilă doar prin metode pașnice, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. "Singura cale de soluționare a acestui conflict este dialogul, negocierile și metodele pașnice de interacțiune cu compatrioții, cu autoritățile de la Tiraspol cu participarea intermediarilor. Soluționarea acestui conflict este posibilă doar prin metode pașnice", a spus ministrul de Externe.




3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?