Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O parte din candidații la funcția de deputat au fost criticați pentru "aderare clară la unionism"

1 feb. 2019,, 17:28   Politică
3287 4

Activiștii mișcării patriotice a tinerilor, Urmașii lui Ștefan, au criticat unii candidați pentru funcția de deputat în Parlament pentru "aderare clară la unionism".

Președintele mișcării, Dumitru Roibu, a reamintit, vineri, într-o conferință de presă că aceasta a fost creată acum trei ani de către tinerii cetățeni ai republicii care "onorează istoria Moldovei independente și suverane".

"Campania electorală din Moldova este în plină desfășurare, activitatea pretendenților la funcția de deputat s-a intensificat în sate și orașe, ei fiind uniți printr-un singur apel – promisiunea "prosperității tuturor și a orice" pe pământul nostru", a declarat Roibu, criticând unii candidați, îndeosebi pe ex-ministrul educației, co-președintele blocului ACUM, Maia Sandu.

Roibu a reamintit "închiderea instituțiilor de învățământ" de către aceasta și a numit-o pe Maia Sandu "unionist frenetic care pledează pentru distrugerea Moldovei".

Șeful organizației de tineret a reamintit și de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.


"Leanca a fost șeful Guvernului în momentul în care din țară a fost furat miliardul. El a dat permisiunea să fie acoperită această gaură financiară cu fonduri care au fost transformate în datorie publică și pe care noi, în calitate de contribuabili, o întoarcem acum", a spus activistul.

El a menționat, de asemenea, că și un alt "unionist nemărginit" vrea să ajungă în parlament - fostul primar Dorin Chirtoacă.

"Acest personaj a fost marcat de o serie de acțiuni. Îmi amintesc că el a dus președintelui de atunci al României, Traian Băsescu," pămînt basarabean" într-o oală. Chirtoacă deja a reușit să conducă capitala timp de zece ani și să nu dea Dumnezeu să ajungă și la "conducerea țării". Mai mult decît atît, cum poate deveni deputat o persoană care este implicată într-un proces penal?", se întreabă Roibu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?