Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ședința de judecată în dosarul Șor a fost amînată

21 ian. 2019,, 12:29   Politică
5070 3

Update 12.29 - Ședința din dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul a fost amînată pentru data de 20 februarie curent, pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată nu este finalizată.

Anastasia Mihalceanu de la Procuratura Anticorupție a declarat că magistrații au anunțat astăzi că vor solicita urgentarea efectuării acestei expertize.

Menționăm că, în timp ce judecătorii de la Curtea de Apel erau în ședință, în fața instanței de judecată protestau sute de susținători ai lui Ilan Șor.

11.10 - Curtea de Apel Cahul va examina astăzi dosarul pe numele lui Ilan Șor, începînd cu ora 11.30, acesta fiind învinuit de escrocherie și spălare de bani în proprorții deosebit de mari.

Anunțul despre această nouă ședință în dosarul care îl vizează pe Șor lipsește de pe site-ul instanței de judecată, dar informația a fost confirmată pentru Ziarul Național de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu.


Aceeași sursă a precizat că nu știe dacă expertiza financiară, solicitată în toamna anului trecut de către avocații lui Șor, motiv pentru care au fost amînate mai multe ședințe de judecată din acest dosar, este gata.

Menționăm că acest dosar este examinat cu ușile închise de aproape un an și la Curtea de Apel Cahul, după ce același lucru s-a întîmplat la Judecătoria Chișinău.

Potrivit deciziei primei instanțe, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?