Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O nouă ședință de la Curtea de Apel Chișinău în dosarul lui Șor, amînată

21 sep. 2021,, 14:25   Politică
2733 5

Ședința de judecată de la Curtea de Apel (CA) Chișinău în dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, programată pentru marți, 21 septembrie, a fost amînată, întrucît, potrivit avocatului lui Șor, Iulian Balan, procurora de caz a solicitat recuzarea magistratei Galina Moscalciuc, care face parte din completul de judecători care examinează dosarul.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, avocatului lui Ilan Șor, Iulian Balan ne-a comunicat că procurora de caz a înaintat cerere cu privire la recuzarea magistratei Galina Moscalciuc. O altă ședință de judecată a fost programată pentru 23 septembrie cu începere de la ora 13:00.

Doi dintre magistrații din Completul de judecători de la Curtea de Apel Chișinău căruia i-a fost repartizat inițial, spre examinare, dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat la închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și care este anunțat în căutare, au fost înlocuiți.

Surse ale ZdG ne-au comunicat că doar magistratul Ion Bulhac, care a fost numit inițial și judecător-raportor pe caz, va face parte în continuare din Completul de judecători care va examina dosarul lui Șor, iar magistrații Stelian Teleuca și Oxana Robu au fost înlocuiți cu Galina Moscalciuc și Marcel Juganari.

Marți, 21 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău urma să aibă loc a doua ședință de judecată în dosar, după ce prima ședință de la Curtea de Apel Chișinău programată pentru luni, 13 septembrie, a fost întreruptă din cauza declarației de abținere depusă de magistratul Stelian Teleucă, care pînă acum a făcut parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizat dosarul spre examinare.


La 20 august, după 10 tentative eșuate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis cererea înaintată de către avocatul Denis Calaida și au dispus strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel (CA) Cahul la Curtea de Apel (CA) Chișinău în privința lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Încheierea a fost pronunțată de către Colegiul penal al CSJ în componența magistraților – Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan.

Ilan Șor, care acum doi ani a fugit din R. Moldova și este anunțat în căutare, este deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Politic Șor, fiind ales și președintele acestei fracțiuni parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?