Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

O medalie nouă în Găgăuzia

9 ian. 2019,, 15:30   Politică
2927 0

La inițiativa bașcanului, Irina Vlah, în autonomia găgăuză va apărea o nouă distincţie – o medalie cu prilejul aniversării a cinci ani de la referendumurile din februarie privind vectorul extern al dezvoltării și statutul amînat al Găgăuziei.

Potrivit serviciului de presă al başcanului Autonomiei, distincţia jubiliară va fi conferită unor figuri publice și politice, activiști și alți participanți la procesul de organizare și desfășurare a plebiscitului din 2 februarie, 2014, relatează Noi.md.

Potrivit schițelor aprobate, aversul medaliei va conține imaginea unui lup – simbolul poporului găgăuz și data "2014-2019", iar reversul – o inscripție în limba găgăuză "5 YIL" (cinci ani).

Evenimentele solemne dedicate celei de-a cincea aniversări a referendumurilor găgăuze, sînt deja pregătite, cu sprijinul Comitetului Executiv al Găgăuziei, de organizația publică "Pro-Eurasia" și de Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia.

La 2 februarie, 2014, a avut loc un referendum consultativ și legislativ în Găgăuzia. Peste 98% dintre locuitorii Autonomiei au votat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică și pentru statutul amînat al Găgăuziei, care prevede declararea independenței în cazul în care Moldova își pierde suveranitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?