Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O fostă deputată cere poliției să verifice cheltuielile Marinei Tauber în campanie

29 noi. 2021,, 15:22   Politică
3786 5

Ex-deputata Arina Spătaru a depus o sesizare la Inspectoratul de poliție din Bălți, la Consiliul electoral de circumscripție numărul 2 și la Procuratura Generală în care solicită să fie investigate cheltuielile din campania electorală a candidatei Partidului Șor, Marina Tauber.

Fosta deputată observă că Marina Tauber a raportat cheltuieli de doar 1000 de lei, deși a fost foarte activă la Bălți pe parcursul ultimilor patru săptămîni, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Vreau să le amintesc reprezentanților acestor instituții că noi la Bălți avem alegeri locale noi și în calitate de concurent electoral avem un reprezentant al unui grup infracțional, așa cum l-a numit însuși procurorul general. (...) Acest candidat și-a adus o echipă întreagă de activiști, specialiști în PR, care au fost cazați într-o tabără privată. Și presa locală, SP din Bălți, a scris că aceste cheltuieli nu se regăsesc în rapoartele financiare depuse la CEC. Din păcate, niciun concurent electoral nu a contestat aceste abateri”, observă fosta deputată.

Arina Spătaru mai informează că la 21 noiembrie, Partidul Șor a asigurat cu prînzuri observatorii din partea acestui partid și membrii Birourilor electorale. Nici aceste cheltuieli nu se regăsesc în rapoarte.

„Sînt raportați 1000 de lei doar pentru 4 săptămîni de activitate. Benzina însă s-a scumpit, Bălțiul e un oraș mare, are multe cartiere - poliția trebuie să investigheze dacă aceste cheltuieli corespund realității”.


Activista a solicitat poliției să investigheze în temeiul art.71 din Codul Electoral corectitudinea rapoartelor finaciare ale candidatei Partidului Șor la funcția de primar.

Marina Tauber nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Duminică, 5 decembrie, la Bălți va avea loc turul doi al alegerilor locale noi la funcția de primar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?