X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

O eventuală vizită a Maiei Sandu în Ucraina va fi ținută în secret

27 iun. 2022,, 09:15   Politică
3250 0

În situația în care președinta Republicii Moldova va decide să efectueze o vizită la Kiev, din motive de securitate informația nu va fi făcută publică.

Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvînt al administrației lui Vladimir Zelenski, Serghei Nikiforov, pentru presa locală, transmite Anticorupție.md.

Interesul pentru o posibilă vizită a președintei Maia Sandu în Ucraina a apărut în urma declarației sale, făcută la un post privat de televiziune.

"Este în planuri. Dar vă voi spune detaliile cînd vom confirma toate punctele", a declarat Sandu, pentru Prime TV.

Președinții Republicii Moldova și Ucrainei au avut o discuție telefonică înainte de summitul UE, la care ulterior s-a decis acordarea statutului de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. După discuție, cei doi șefi de stat au publicat mesaje în care s-au angajat să consolideze cooperarea, pentru apropierea de spațiul comunitar.


Prima și ultima vizită oficială a președintei Republicii Moldova la Kiev a avut loc în data de 11 ianuarie 2021. Atunci, Maia Sandu, împreună cu echipa sa, a mers în capitala Ucrainei cu microbuzul. Cei doi președinți au convenit asupra unui acord ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinelor de identitate. S-a discutat, de asemenea, despre diversificarea surselor energetice și dezvoltarea infrastructurii rutiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?