X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O delegație a Parlamentului participă la sesiunea de vară a APCE

23 apr. 2018,, 15:40   Politică
3891 0

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE desfășurată la Strasborg, în perioada 23-27 aprilie, informează Noi.md.

Din componența delegației conduse de Marian Lupu, președintele delegației naționale la APCE, fac parte deputații Valeriu Ghilețchi și Inna Șupac.

În cadrul reuniunii parlamentarii vor discuta despre lupta împotriva terorismului, protecția integrității editoriale și statutul jurnaliștilor în Europa. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri privind situația din Libia și un raport despre drepturile și nevoile umanitare ale persoanelor strămutate în Europa. Alte subiecte care vor fi discutate în sesiunea APCE se referă la provocările legate de războiul hibrid, lupta împotriva crimei organizate și confiscarea averii ilicite, formele de tuberculoză rezistente la medicamente, integrarea copiilor migranților prin intermediul educației, schimbările climatice și aplicarea Acordului de la Paris.

Ministrul Afacerilor Externe al fostei republici iugoslave a Macedoniei va avea o adresare în plenul APCE. Totodată, Secretarul general al Consiliului Europei, Thobjørn Jagland va răspunde la întrebările parlamentarilor.

Totodată, la Strasbourg, pe 26 aprilie, delegația Parlamentului la APCE va organiza un eveniment pentru a marca 20 de ani de la constituirea Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM. Republica Moldova deține în acest an președinția organizației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?