O decizie a Guvernului Filip ar putea fi anulată

O decizie a Guvernului Filip ar putea fi anulată

Hotărîrea Guvernului condus de Pavel Filip prin care au fost distribuiți banii pentru proiectul „Drumuri bune 2” ar putea fi anulată de noul Executiv.


Un deputat al Blocului ACUM afirmă că banii, peste un miliard de lei, au fost împărțiți în localități în funcție de culoarea politică a aleșilor locali, primăriilor cu edili democrați revenindu-le sume mari.


Deputatul Petru Frunze afirmă că va solicita prim-ministrei Maia Sandu să pună în discuție acest subiect la Guvern. 


Acesta a analizat toate actele ce țin de proiectul „Drumuri bune 2” și a prezentat, într-un live pe facebook, exemple relevante care scot în evidență faptul că banii au fost distribuiți pe criterii politice.


„Au repartizat banii din Fondul Rutier mai mult în localitățile unde au obținut scoruri bune la alegeri. De exemplu, în raionul Nisporeni, care are peste 53 de mii de locuitori,  au fost distribuite peste 70 de milioane de lei. Cel mai afectat raion este Ialoveni, deoarece aici Blocul ACUM a obținut un rezultat foarte bun. Ialoveni are peste 103 mii de locuitori și au fost distribuite doar 37 de milioane de lei, adică în jumătate”, a exemplificat deputatul.


Și în localitatea Costești din raionul Ialoveni, care are peste 13 mii de locuitori, au ajuns doar trei milioane de lei, în timp ce foarte multe sate din raionul Nisporeni, cu doar o mie de locuitori, au primit la fel cîte trei-patru milioane de lei.


Petru Frunze se arată indignat și de faptul că majoritatea licitațiilor pentru efectuarea lucrărilor de reparație a drumurilor au fost cîștigate de companii subordonate Administrației de Stat a Drumurilor, în timp ce aceeași instituție verifică la final calitatea lucrărilor.


Amintim că cetățenii au criticat dur proiectul „Drumuri bune 1” inițiat de Guvernul democrat. Pe rețelele de socializare au fost postate mii de fotografii și imagini video în care se vedea cum s-a distrus asfaltul de pe drumurile renovate. Mai mulți experți au catalogat proiectul ca fiind unul politic, lansat înainte de campania electorală pentru parlamentare, pentru ca Partidul Democrat să obțină capital politic și susținerea cetățenilor


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load