Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O dată la trei luni vom afla cît cheltuiesc funcționarii pentru deplasările de serviciu

25 sep. 2019,, 15:30   Politică
2602 0

De acum încolo, funcționarii ministerelor, agențiilor sau birourilor guvernamentale nu vor mai trebui să depună o cerere la secretarul general al Guvernului pentru a pleca în deplasare.

Angajații acestor structuri vor trebui doar să-și anunțe șeful. Cu toate acestea, rapoartele cu banii cheltuiți pentru deplasări vor fi făcute publice anual și trimestrial. Decizia a fost luată la ședința Guvernului din 25 septembrie, notează agora.md.

În prezent, legea spune că delegarea funcționarilor în străinătate la evenimente în care trebuie să reprezinte statul se face doar coordonînd prealabil cu secretarul general al Guvernului.

De acum încolo, funcționarii vor putea fi delegați în deplasări doar cu acordul șefilor nemijlociți, fără implicarea secretarului general al Guvernului.

Printre altele, Guvernul a decis că, o dată la trei luni, iar apoi și anual, instituțiile vor publica rapoartele financiare despre deplasări, pentru a raporta cum s-a cheltuit banul public.


Mai mult, potrivit secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, această hotărîre va fi aplicată retroactiv, astfel încît să fie făcute publice și cheltuielile de această natură efectuate de guvernarea precedentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?