COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

O Comisie parlamentară de anchetă va investiga cum au fost înstrăinate bunurile sindicatelor

13 feb. 2020,, 17:32   Politică
2116 0

Deputații au format o Comisie de anchetă care va investiga cum au fost înstrăinate mai multe bunuri din patrimoniul sindicatelor. Comisia va activa timp de 90 de zile și ar urma să analizeze toate tranzacțiile care s-au făcut cu averea valoroasă a sindicatelor de la independență pînă în anul 2018.

Deputatul Lilian Carp, care a propus crearea Comisiei de anchetă, a motivat că, în ultimii 20 de ani, au fost înstrăinate bunuri de milioane din patrimoniul sindicatelor, iar din cele 100 de obiective ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au rămas doar cîteva. Au fost vîndute la prețuri derizorii hoteluri, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, tabere pentru copii, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

O altă problemă pe care urmează să o analizeze deputații Comisiei de anchetă ține de sanatoriile de pe litoralul Mării Negre, de la Sergheevka. La sfîrșitul anilor 90, liderii Confederației Sindicatelor au decis împărțirea în jumătate a patrimoniului Moldovei cu întreprinderile ucrainene, iar aceasta a dus la preluarea și gestionarea sanatoriilor și bazelor de odihnă de către firme ucrainești.

În componența Comisiei de anchetă au fost incluși nouă deputați: doi din fracțiunea PSRM –Anatolie Labuneț și Vitalie Evtodiev; doi democrați – Angel Agachi și Vasile Bîtcă, Lilian Carp și Veronica Roșca de la PAS, Vasile Năstase și Stela Macari de la PPDA și Denis Ulanov din fracțiunea Partidului Șor.

Deputatul Lilian Carp a fost ales președinte al Comisiei de anchetă, democratul Angel Agache va fi vicepreședinte, iar socialistul Vitalie Evtodiev – secretar al comisiei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X