Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

O carte dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, lansată la Chișinău

13 feb. 2019,, 13:21   Politică
2855 2

O nouă carte dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă și victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945 a fost lansată astăzi la Chișinău, notează Noi.md.

Cartea, intitulată „Правда о Великой Отечественной Войне 1941-1945 гг.”, a fost scrisă de fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, și istoricul Boris Şapovalov, reprezentant al Asociaţiei istoricilor şi politologilor „Pro-Moldova”.

Lucrarea a fost publicată sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a relatat consilierul prezidențial în domeniul Educației, Corneliu Popovici. Oficialul a subliniat că prin tezele expuse în această carte, autorii dau o ripostă unor falsificatori ai istoriei.

„Cartea are drept scop de a păstra vie memoria oamenilor și timpurilor de odinioară și cuprinde atît relatări ale persoanelor implicate nemijlocit în evenimente, cît și argumente documentate care combat neadevărul promovat vehement de unii falsificatori ai istoriei”, a reamarcat consilierul în cadrul evenimentului de lansare a cărții.

La eveniment au mai participat membri notorii ai comunității academice, ai societății civile, ofițeri și veterani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?