X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Numirea noilor membri CEC, criticată de democrați

16 iul. 2019,, 16:10   Politică
2610 1

Numirea celor membri desemnați de guvernare în componența Comisiei Electorale Centrale a trezit nemulțumiri în rîndul deputaților PD, informează Noi.md.

Aceștia au acuzat majoritatea parlamentară de lipsă de transparență și de încălcarea legislației în vigoare. Deputatul Sergiu Sîrbu a menționat că cel puțin unul din cei trei membri desemnați de Parlament la CEC urma să fie propus de PD, întrucît fracțiunea deține 30 de mandate.

Acesta a fost însă contrazis de președintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, care a menționat că PD are deja cel puțin doi reprezentanți în Comisia Electorală. „2 membri este un număr proporțional cu cota care o dețineți din punctul meu de vedere”, a spus Litvinenco.

Totodată, deputatul Andrian Candu i-a reproșat coaliției de guvernare faptul că nu a organizat un concurs pentru desemnarea candidaților la funcția de membru al CEC.

„Cînd vorbim despre selectarea candidaților, vorbim despre un concurs, despre mai multe etape, proba interviului etc. Ați spus în campanie electorală că sînteți mai buni decît noi și că le veți face totul altfel decît au făcut precedenții, dar nu vedem să fie așa”, a comentat Candu.


În replică, președintele Comisiei juridice a declarat că din lipsă de timp nu s-a reușit organizare unui concurs. Cu toate acestea, a menționat el, candidații au fost selectați conform unor criterii stricte în cadrul partidului.

„CEC trebuie să devină funcțional pînă la 1 august avînd în vedere că atunci începe perioada electorală pentru alegerile locale. Noi nu am fi reușit să organizăm pînă atunci un concurs’, a spus Litvinenco.

Menționăm că Dumitru Pavel, Dorin Cimil și Maxim Lebedinschi au fost numiți astăzi membri ai Comisiei Electorale Centrale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?