Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Numirea lui Negruță consilier prezidențial, cea mai scandaloasă hotărîre a Maiei Sandu - analist

2 dec. 2020,, 16:23   Politică
6243 1

Comentatorii politici de la Chișinău au analizat cele mai recente declarații și decizii post-electorale ale președintelui nou-ales Maia Sandu.

Din punctul de vedere a lui Corneliu Ciurea, analist politic, cea mai scandaloasă decizie a Maiei Sandu a fost de a-l numi în calitate de consilier pe Veaceslav Negruță. Prin acest gest, ea demonstrează că discuțiile despre meritocrație sînt povești de adormit copiii, ținînd cont de fosta condamnare a ex-ministrului Finanțelor, a declarant expertul pentru politics.md.

„Nu cred că Negruță trebuie să fie ostracizat pentru acțiunile anterioare, cu atît mai mult cu cît el a inițiat un nou proces în judecată de revizuire a condamnării, dar gestul de a-l scoate în prima linie este ostentativ și sfidător”.

În ceea ce privește paza de stat, Condrița și clădirea Președinției sînt atribute ale puterii de care trebuie să dispună un șef de stat, afirmă Corneliu Ciurea, în contextul declarațiilor duplicitare a președintelui nou ales.

În opinia expertului politic Andrei Ilașciuc, Maia Sandu se transformă într-un politician obişnuit Republicii Moldova: pălăvrăgitori politici din electorală care atunci cînd ajung în funcţie încep să gîndească. Analistul s-a referit la clădirea Preşedinţiei și reşedinţa din Condriţa, care este un bun public și pe care „cetăţeanca Sandu, ca să placă electoratului, nu-l poate refuza ca moft.”


Totodată, Andrei Ilașciuc a amintit despre renumitele filtre de integritate ale PAS-ului.

„Profesorul de la Donduşeni în funcţia de vicepreşedinte al teritorialei încă mai este în funcţie? Dar pe deputatul Grosu l-a văzut şi auzit personal cum participa la acţiunea ilegală în grup organizat unde cetăţenii dumneaei (Preşedintele tuturor) erau ne-cetăţenii Dumneaei, adică, separatişti, sau asta i-a spus-o Grosu precum că poliţia moldovenească nu şi-a făcut datoria pe teritoriul necontrolat de Chişinău în lupta împotriva falsificării alegerilor?” se întreabă expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?