AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Numele noului vicepremier pentru Reintegrare, ținut în taină: Ce se vehiculează în culise

18 ian. 17:24   Politică
1655 6

Din funcția de ambasador în Germania, direct în Guvern. Oleg Serebrian ar fi noul vicepremier pe Reintegrare, susțin surse din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Prim-ministra Natalia Gavrilița refuză să spună numele noului membru al cabinetului său, dar precizează că de mîine oficialul va începe munca, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Mîine dimineață va depune jurămîntul și deja va participa la ședința Guvernului”, a anunțat astăzi, la o conferință de presă, prim-ministra Natalia Gavrilița.

Oleg Serebrian a fost ambasadorul Republicii Moldova în Germania, din noiembrie 2015 pînă la sfîrșitul lui 2021.

Pe 3 ianuarie 2022, diplomatul a fost numit director al Institutului Diplomatic de pe lîngă Ministerul de Externe și Integrării Europene.


Între anii 2001 și 2008, Serebrian a fost președintele Partidului Social-Liberal, formațiune care a fuzionat ulterior cu Partidul Democrat. Serebrian a fost vicepreședintele PD pînă în 2010, demisionînd din această funcție, după ce a fost numit ambasador în Franța.

Funcția de vicepremier pe Reintegrare în Guvernul Gavrilița a rămas vacantă, după ce Vladislav Kilminski a demisionat, la doar 3 luni de la învestire.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав