X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Numele lui Grigore Caramalac nu a mai apărut pe pagina Interpolului

3 noi. 2020,, 15:48   Politică
4793 1

A trecut o săptămînă, dar numele lui Grigore Caramalac, poreclit „Bulgarul”, așa și nu a mai apărut pe site-ul Interpol. Cei de la Chișinău spun că ”Bulgaru” oricum este cautat la nivel internațional.

Șeful Centrului cooperare polițienească internațională, Viorel Țentiu, a precizat astăzi pentru Jurnal TV că este vorba despre o procedură de lungă durată, iar numele interlopului Caramalac nu apare pe site, deoarece dosarul în baza căruia era cautat a fost clasat.

VIOREL ȚENTIU, șeful Centrului cooperare polițienească internațională: "Caramalac nu se mai caută în baza în baza acelei cauze penale care a fost clasată și a celui mandat de arest, care a fost emis în baza cauzei penale din 2001. Acum el este căutat în baza altor două cauze penale, care sînt gestionate de PCCOCS. Persoana care a avut acea notiță roșie în continuare prezintă pericol pentru securitatea națională și internațională. El are și statut de ”hoț în lege” și multe altele. Este o persoană care trebuie să aibă acea notiţă roşie."

Țentiu afirmă că a fost expediată o solicitare la sediul central al Interpol din Lyon, la care a primit și un răspuns.

VIOREL ȚENTIU, șeful Centrului cooperare polițienească internațională: "Astăzi am primit un răspuns, prin care am fost informat că solicitarea nostră se examinează. Eu sper că acest lucru se va întîmpla pe parcursul săptămînii curente. Eu solicitarea am făcut-o, însă, procedura nu depinde de mine."


Acum două săptămîni, Jurnal TV a prezentat în exclusivitate un document potrivit căruia Grigore Caramalac, alias Bulgaru, ar putea fi scos de sub urmărire internațională și că o solicitare în acest sens a fost adresată Ministerului de Interne de către avocatul lui Caramalac, Alexei Frunze. În baza acestei cereri, Biroul Interpol de la Chișinău a transmis solicitarea către mai multe instituții, printre care și Inspectoratul de Poliție Centru. Toate, după ce una dintre cauzele penale pe numele lui Caramalac a fost clasată pe 11 septembrie 2020. Grigore Caramalac a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998, fiind acuzat de estorcare de fonduri, banditism, tîlhării și furturi în proporții deosebit de mari. Pe parcursul a mai bine de zece ani, de cînd a fost anunțat în căutare generală, ”Bulgaru” a fost reținut în repetate rînduri, în Rusia și Ucraina, dar de fiecare dată a rămas în libertate. Fiind căutat prin Interpol, el a reușit să participe la mai multe acțiuni publice, iar fostul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, i-a acordat în august 2008 cetățenie rusă. În 2014, cauza penală a ajuns ilegal din Republica Moldova în Rusia, iar instanțele de acolo l-au achitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?