X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Numele liderului moldovean, care se bucură de cea mai încredere a cetățenilor, făcut public

29 ian. 2019,, 13:30   Politică
4232 9

Mai mult de jumătate din populația republicii are încredere în președintele ţării, Igor Dodon.

Acestea sînt rezultatele sondajului "Anul 2018 în opinia populației Republicii Moldova", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în perioada 4-19 ianuarie 2019.

Ce-i drept, Președinția condusă de Igor Dodon se află încă pe locul doi în ratingul încrederii cetățenilor republicii. Pe primul loc se află Biserica, în timp ce în Președinție au încredere 52,9% dintre locuitorii țării. Potrivit cercetării, ratingul personal al președintelui este, de asemenea, constant ridicat - 50% dintre cetățeni au încredere în el în republică, fapt care s-a reflectat și în ratingul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Ratingul partidului fiind doar puțin mai mic decît nivelul de încredere acordat lui Igor Dodon.

Potrivit informațiilor comunicate de Asociație, în baza datelor sondajului, 49,2% din populația țării ar vota pentru PSRM, dacă alegerile parlamentare ar fi organizate în această duminică. Cu un decalaj semnificativ după PSRM, urmează PDM, pentru acest partid ar vota doar 19,3% dintre cetățeni și mai puţini cetățeni sînt gata să voteze pentru blocul "ACUM" - 19,1%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?