X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

"Nu scuipa în fîntîna din care bei". Expert, despre noua creștere a tarifelor la gaze

12 ian. 2022,, 13:00   Politică
5892 44

"Trebuia să fie mai deștept, mai îndrăzneț și mai responsabil", - așa a comentat diplomatul Victor Borșevici pentru Noi.md problema energetică cu care se confruntă țara noastră. Potrivit expertului, agitația privind tarifele majorate ar fi putut fi evitate de mult timp și "să nu fie chinuiți oamenii săraci care încearcă să supraviețuiască într-o perioadă atît de rece și dificilă pentru ei.

"De ce Germania cumpără gaz cu bănuți, iar noi plătim mai mult? Pentru că "Mama Merkel" a acționat după principiul "nu scuipa în fîntîna din care bei", în timp ce doamna noastră președintă a făcut contrariul. Din cîte îmi amintesc, Merkel nu a participat la "Platforma Crimeea" pentru că presupunea cu ce s-ar putea sfîrși acest lucru. În cazul nostru, așa și s-a primit: vizita lui Sandu la summitul ucrainean s-a încheiat cu o criză energetică.

Nu văd niciun rost ca bietul Spînu să fie trimis prin deplasări, deoarece președintele însuși ar fi putut, cu o mare dorință și abilitate, să negocieze și să rezolve problema gazelor. Atît de multe oportunități au fost ratate pentru a organiza la nivel înalt negocierile corespunzătoare! Dar, ca de obicei, nimeni nu s-a mișcat, iar înțelepciunea populară "pregătește sania vara" a lovit ca mazărea de frunțile de cupru ale liderilor noștri. În schimb ei au acționat în favoarea curatorilor din Washington și Bruxelles. Și iată că stau analiștii de canapea și se întreabă de ce oare au crescut prețurile?".

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?