X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

"Nu ne miră". Grosu, după ce Rusia a declarat că nu recunoaște survolarea spațiului aerian al R.Moldova

18 oct. 2022,, 13:12   Politică
2263 1

Președintele Parlamentului Igor Grosu spune că autoritățile moldovenești nu sînt mirate că Federația Rusă nu recunoaște că rachetele sale au survolat spațiul aerian al Moldovei.

Oficialul declară că se caută soluții pentru nu doar a urmări rachetele, ci și pentru „a avea sisteme care să se poată opune la astfel de încercări”, transmite newsmaker.md.

„Noi înțelegem o dată în plus că trebuie să investim în sistemele noastre de apărare. Ultima informație care a fost făcută de domnul ministru al Apărării ne arată că Federația Rusă nu se grăbește să recunoască acest fapt, din păcate. Nu ne mirăm, nu ne miră lucrul acesta, dar ne întărește în decizia noastră de a căuta soluții nu doar de a urmări rachete sau aparate de zbor care încalcă spațiul nostru aerian, dar și pentru a avea sisteme care să se poată opune la astfel de încercări”, a menționat Grosu, pe 18 octombrie.

Oficialul a mai precizat că „neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să îți aperi, inclusiv spațiul aerian”: „Noi vom acorda atenție acestei dimensiuni”.

Întrebat de cîți bani are nevoie Moldova pentru a investi în sistemul de apărare, Grosu a spus: „O cifră nu vă pot da. Este de datoria militarilor să facă evaluările necesare și să vină cu o soluție care da, va costa”, a conchis el.


Amintim că pe 10 octombrie, Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al țării noastre. Instituția a declarat că țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?