COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Novac, către Năstase: Sînteți contaminat de ideea de a fi ca Plahotniuc

19 noi. 2019,, 16:29   Politică
3016 5

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut reluarea dosarului din 8 iulie curent privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de către Federația Rusă.

La bază se aflau mai multe înregistrări video apărute în spațiul public, unde Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre un anumit troc dintre PSRM și PD.

La scurt timp, deputatul Grigore Novac a venit cu un mesaj dur către foștii parteneri de coaliție, în special în adresa lui Năstase.

Novac îl acuză pe Năstase că, în ziua cînd a fost demis Guvernul Sandu, ar fi făcut presiuni asupra unor procurori pentru a deschide dosare unor deputați PSRM și pe numele lui Igor Dodon.

Publicăm mai jos reacția integrală:


„Scrisoare deschisă adresată ex-primarului general al capitalei, ex-ministrului de Interne, ex-vice-prim-ministrului, domnului Andrei Nastase (alias Ananas, cum îl alintă colegii de partid cînd nu-i aude).

Domnule ex-DeToate, cunoaștem cît de mult v-ați dorit funcția de procuror general, iar dacă ați văzut că nu o puteți lua pentru dvs, ați încercat să o luați prin persoane interpuse, iar motivele pentru care sînteți atît de împătimit după această funcție este că vă doriți cu disperare să fiți măcar un mic Plahotniuc. Cît ar suna de ciudat, omul pe care îl urîți atît de tare, vă inspiră comportamentul. sînteți contaminat de ideea de a fi ca Plahotniuc, vă visați în locul lui, ca influență și bogăție, și se vede asta cu ochiul liber. Atît de mult l-ați urît și ați vorbit despre schemele lui încît ați ajuns să vă îndrăgostiți de metodele lui de a controla scena politică prin dosare penale.

Ați reușit pînă acum să fiți o parodie nereușită a lui Plahotniuc, dar mărturisesc că faceți progrese spre mai mult. Același tip de șantaj cu dosare penale, aceleași încercări de a influența politic oameni din procuratură, același mod e a amenința partenerii sau oponenții politici cu dosare. Se spune că înainte cu o zi de demiterea Guvernului ați făcut presiuni pe procurori să facă dosare unor deputați PSRM și președintelui țării, în speranța că prin asemenea dosare politice reușiți să șantajați deputații PSRM să voteze cum doreați dvs. Despre acest subiect vom mai vorbi, acumulăm informații și pe urmă vedem și ce răspundere urmează să purtați eventual pentru asta sau pentru alte ilegalitați.

Altceva e acum important, modul în care dvs și șefa dvs Maia Sandu vă developați zi de zi și demonstrați de ce ați vrut atît de mult să instalați în funcție un procuror general care să vă fie aservit și să facă dosare la comandă, să vă ajute să vă eliminați din cale concurenții politici. Încercarea disperată cu care insistați în continuare să impuneți fabricarea unor dosare penale deputaților PSRM și președintelui țării, arată foarte clar ce sarcină urma să aibă viitorul procuror general selectat în sediile PAS și PPDA. Nu justiție independentă vă trebuie vouă, nu concursuri, nu un procuror independent ați vrut, dar o bîtă politică cu care să reușiți să distrugeți PSRM. Și v-ați lovit cu bîta asta singuri în frunte!

De ce aveți nevoie atît de disperat voi de un procuror general al vostru personal? Răspunsul e simplu și se vede în rezultatele voastre. Nu sînteți în stare să faceți politică, nu sînteți în stare să guvernați, nu sînteți în stare să activați într-un parteneriat politic, iar asta vă face să fiți necompetitivi politic și să căutați alte soluții pentru a vă elimina partenerii politici. Nu vă sună cunoscut? Nu vă simțiți măcar o umbră a lui Plahotniuc cu așa metode?

Ceea ce vă propun este să încetați acest șantaj politic mizerabil asupra PSRM și a președintelui țării, să încetați cu presiunile politice asupra instituțiilor de drept, să încetați să folosiți metode murdare în politică, să încetați să ne mai jigniți electoratul, pentru că dacă o să continuați cu astfel de abuzuri, răspunsul nostru politic și al membrilor și simpatizanților noștri din toată țara, va fi unul pe măsură.

Stați cuminte în banca dumneavoastră de consilier municipal, bucurați-vă de cea de-a 5-a sau a 6-a funcție publică din ultima jumătate de an. Demonstrați măcar acolo că puteți face ceva în afară de spume la gură".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽