Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Novac către deputații PAS: Băteți din palme, cînd vor îngheța mîinile, o să vă prindă bine

22 oct. 2021,, 14:25   Politică
3527 5

Hohme în Parlament, acolo unde premierul Natalia Gavrilița a venit să ceară instituirea stării de urgență. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Grigore Novac a luat peste picior majoritatea PAS, care aplauda orice declarație făcută de către premier.

"Eu mă uit că colegii dvs din PAS mai bat din cînd în cînd din palme, băteți stimați colegi, cînd vor îngheța mîinile, o să vă prindă bine", a spus Novac.Totodată, Grigore Novac a întrebat-o pe Natalia Gavrilița dacă există cu adevărat opțiuni alternative de livrare a gazelor cu acțiuni tehnice fezabile?

”Cum va fi posibil tehnic asigurarea țării cu gaz în volume necesare?”, a întrebat Novaс.

Prim-ministru, present în parlament, spune că aceste surse alternative există.

”Da există surse alternative! Tehnic avem patru puncte de intrare în țară. Am accesat deja anumite cantități prin aceste acorduri. Noi puteam accesa gaze prin intermediul rețelelor din Ucraina, prin revers din Turcia din balcani. Sîntem în negocieri pentru un contract pe termen lung. Acest contract va prevedea pe unde acest gaz va veni. La moment cererea este prin Alexeevca”, a spus Gavrilița


Grigore Novac a reamintit premierului că într-un interviu recent, Nicu Popescu a declarant că prin gazoductul Iași-Ungheni poate fi asigurat cu gaze naturale doar partea centrală a țării.

”Referitor la gazoductul Iași-Ungheni. Nicu Popescu a anuțat că vecinii noștri pot livra gaze naturale prin acest gazoduct doar părții centrale a RM. Puteți să ne faceți mai multe detalii vizavi de acest subiect. RM nu este doar centrul țării. Dacă ați abordat acest aspect cu vecinii noștri”, a întrebat Novac.

”Noi avem mai multe căi de acces. Nimeni nu a spus că noi încercăm să aducem gaz doar prin gazoductul Iași-Chișinău”, i-a răspuns Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?