X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Noul șef al SIS, despre expulzarea profesorilor turci și interceptările ilegale

25 iun. 2019,, 15:51   Politică
6036 0

Noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco, și-a expus poziția față de mai multe chestiuni de rezonanță, în cadrul dezbaterilor desfășurate astăzi la Parlament, notează Noi.md.

Unul dintre subiectele dezbătute a fost cazul profesorilor turci expulzați din R.Moldova de către SIS.

„Procedura de expulzare a cetățenilor turci ne va costa pe noi bani, după ce Moldova a fost condamnată la CEDO în acest caz. Care a fost rolul dumneavoastră?”, a întrebat deputatul PAS Lilian Carp.

Alexandru Esaulenco a declarat că nu a avut nicio implicare în acest caz și că nu a fost consultat în adoptarea acelor decizii.

„În perioada respectivă am îndeplinit o funcție în serviciul de contrainformații militare, este un alt domeniu de activitate, care nu a fost responsabil de desfășurarea acelei operațiuni. Am demarat o anchetă și cu referire la rezultate veți fi informați în termen de 9 zile”, a declarat Esaulenco.


Totodată, noul șef al SIS a fost întrebat ce poziție are față de scandalul interceptărilor ilegale din Moldova, care au ieșit la iveală în ultimele luni.

„Nu voi admite interceptări ilegale sau care nu vor avea la bază încheierile judecătorilor. Stabilirea condițiilor în care pot fi făcute interceptări ține de competența Procuraturii, care are dreptul să ceară de la SIS acest lucru”, a spus Alexandru Esaulenco.

Noul șef al SIS a fost întrebat și dacă deține informații cu privire la locul aflării lui Vlad Plahotniuc și al lui Ilan Șor. El a menționat că acest subiect este de competența Ministerului de Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?