X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Noul director CNA, întrebat despre apartenența politică, furtul miliardului și averile ilicite

31 iul. 2019,, 15:10   Politică
3335 0

Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, și-a prezentat astăzi la Parlament viziunea în problema luptei cu averile ilicite al funcționarilor publici, notează Noi.md.

Flocea s-a expus la acest subiect după ce a fost întrebat de către deputatul ACUM Lilian Carp cum are de gînd să combată spălările de bani și să-i tragă la răspundere pe cei care s-au îmbogățit ilegal.

„Unii au venituri colosale care în realitate provin din mită. Ce acțiuni veți întreprinde pentru a demonstra spălările de bani prin aceste declarații de venit. Chiar în cest sală avem persoane cu genți de 1000, 2000 de euro”, a spus Carp.

„O să analizăm împreună cu Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală care sînt prevederile care ne împiedică să putem document calitativ astfel de situații și vom veni cu propuneri de perfecționare a cadrului legal, astfel ca să fie unul aplicabil”, a punctat Ruslan Flocea.

Directorul CNA a fost întrebat și dacă este adevărat că s-a aflat în fruntea comisiei de investigare a fraudei din sectorul bancar. El a negat însă acest lucru, precizînd că a fost invitat ca specialist în cadrul unui grup de lucru, dar nu a avut acces la dosarul propriu-zis de investigare. Flocea a precizat totuși că acest dosar de rezonanță pentru întreaga societatea se va afla în lista priorităților sale.


„La sigur nu doar subiectul legat de furt, dar și alte subiecte discutate pe larg în societatea civilă în ultima perioadă”, a explicat el.

În ceea ce privește apartenența politică, Ruslan Flocea a menționat că nu a fost niciodată membru al vreunui partid politic, nu se află în conflict de interese și nu există impedimente de alt ordin în exercitarea atribuțiilor sale legale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?