X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noua componență a Parlamentului ar putea deveni lider după numărul de neprofesioniști. Opinie

5 iul. 2021,, 10:31   Politică
2266 2

În Parlament merg candidații în deputați analfabeți, iar noua componență a organului legislativ suprem al țării poate deveni lider după numărul de neprofesioniști.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"Să luăm de exemplu liderul informal al PAS, Igor Grosu. Este destul să-l ascultăm 15 minute. El vorbește în clișee, nu are o biografie politică reală, are o biografie de lucru foarte ciudată, este reprezentant al unui ONG, a făcut parte din sistemul de măsuri dure și punitive în educație atunci cînd a fost introdusă supravegherea ilegală în timpul examenelor. Dacă e să vorbim despre cunoștințele politice ale lui Igor Grosu și cum el le exprimă, atunci să ne amintim de Varnița și ce a spus el la Varnița. Haideți să facem abstracție de conceptele "separatist", "transnistrean" și așa mai departe. El a vorbit despre oameni, despre cetățenii Republicii Moldova, ca despre oameni de mîna a doua. Ce se întîmplă în creierul lui, putem înțelege. Adică, omul este lipsită de comunicarea directă cu cei pe care ar trebui să-i reprezinte. El este doar deputatul nu numai al celor care l-au ales. Cînd primești mandat, ești un deputat din întregul popor. Cum el își imaginează acest lucru? De ce vorbește așa? Și atunci îți dai seama că în interior, în creierului său există o coliziune mare. Din ce cauză? Din cauza analfabetismului. Din cauza faptul că are lacune mari-mari în cunoștințe, în educație, nu mai știu în ce altceva. Dar astfel de oameni există", a spus Valeriu Reniță.

În opinia sa, principiul PAS este de a include în liste nu atît specialiști, cît oamenii verificați care au trecut prin filtrele lor de loialitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?