Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi informații în dosarul Laundromat

26 ian. 2021,, 16:51   Politică
6907 5

Comisia parlamentară de anchetă a studiat dosarele Comisiei Parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, pentru anii 2010–2014, notează Noi.md

Potrivit Ingăi Grigoriu, președintele Comisie, a trezit întrebări Procesul Verbal al ședinței din 27 februarie 2013, prezidată de către ex-deputatul A. Stoianoglo. Ședința care a avut ca invitați pe ex-directorul CNA – V. Chetraru, ex-directorul SIS- M. Balan și ex-procurorul general- A. Pîntea, s-a desfășurat cu ușile închise.

Deputata a anunțat că fostul șef al SIS, Mihai Bălan, va fi invitat la audieri.

"Despre ce anume a informat comisia domnii de la SIS, CNA și PG? Ce s-a spus în cadrul ușilor închise? Potrivit unor acte desecretizate de dn-ul Timofti, începînd cu anul 2012, în cadrul CSS se discuta, totuși, despre subiectul tranzacțiilor suspecte în proporții deosebit de mari. Deci, dn-ul Stoianoglo nicidecum nu putea afla din presă, așa cum ne-a relatat în scris. Mai multe detalii la acest subiect ne-ar putea oferi dn-ul Bălan, ex-director SIS care are deja invitația Comisiei Laundromat de a participa în cadrul audierilor publice", a declarat Grigoriu.


Deputata a mai informat că numele unor persoane fizice și juridice implicate în tipologia denumită generic ”Laundromat” se regăsesc și în procesul falimentării S.A. MOLDCARTON.

"Se văd foarte bine grupurile organizate și specializate în astfel de operațiuni. Nici nu este nevoie de lupă ca să te pricepi cum acestea acționau. În cazul cînd Procuratura nu găsește vreo legătură, o vom ajuta punînd întrebări cu sens. Pe cazul MOLDCARTON vom petrece audieri publice în curînd", mai spune Grigoriu.

Comisia de anchetă a expediat un demers către Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?