X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noapte albă în secțiile de vot: Toate actele, sigilate și transportate la CEC

21 oct. 2019,, 08:30   Politică
2673 0

Noapte albă pentru membrii Birourilor Electorale. După încheierea procesului de vot la ora 21:00 aceștea au rămas să proceseze buletinele.

Apoi, toate actele au fost sigilate și transportate la Consiliile Electorale de Circumscripție, unde au fost verificate minuțios.

După ce au fost numărate, buletinele de vot din cele 307 secţii de votare din Capitală și suburbii au fost aduse în saci sigilaţi la Consiliul Electoral de Circumscripţie. Observatorii au fost însoțiți de polițiști care au asigurat integritatea sacilor.

"Fără încălcări, totul a fost liniștit, calm. Prezența la voturi a fost cam, mai undeva 40 de procente sau 30 așa, puțini", a afirmat secretarul Secției de Votare Nr. 1/82, Julieta Postolachi.

"În urma procesării informației acumulate din partea birourilor electorale a secțiilor de votare, Consiliul Electoral municipiul Chișinău acumulează această informație și o transmite transmite Comisiei Electorale Centrale. Avem 18 circumscripții de nivelul întîi care la fel predau prin act de primire - predare procesele verbale și buletinele de vot pentru legătorii care și-au exprimat dreptul de vot pentru primarii din localități, inclusiv și pentru Consiliile locale", a declarat vicepreședintele CECEC, Ina Babin.


Aproape opt milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile organizate în toate localităţile din ţară. Costul total al acestora este de peste 3,6 milioane de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?