X 
Cazul Șor stiri: 599

Nicu Popescu va participa la dezbaterile Adunării Generale ONU

20 sep. 2021,, 18:15   Politică
1980 10

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va participă în perioada 20 – 23 septembrie, în cadrul delegației conduse de președintele Maia Sandu, la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU și la evenimentele colaterale, transmite Noi.md.

Ministrul Nicu Popescu va avea o agendă a vizitei amplă care include întrevederi cu omologii unor țări partenere și înalți oficiali ai organizațiilor regionale și internaționale. De asemenea, vicepremierul va participa la reuniunile ministeriale ale organizațiilor regionale și evenimentele de nivel înalt din marja Adunării Generale a ONU.

Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației.

În acest an, peste 98 de țări și-au anunțat participarea la nivel de șefi de state și, respectiv, 28 la nivel de șefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?