X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Nicu Popescu se va întîlni cu Serghei Lavrov la Moscova

16 noi. 2021,, 09:24   Politică
2505 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va ajunge la Moscova marți, în cadrul vizitei planificate pentru două zile, 16-17 noiembrie.

În cadrul vizitei, oficialul va purta discuții cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Programul prevede negocieri ale miniștrilor, care vor lua în considerare probleme de actualitate ale cooperării bilaterale cu accent pe subiectele de interacțiune dintre ministerele de Externe ale celor două țări, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.

Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rînd ONU, precum și formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, EAEU și OCEMN Discuțiile despre starea actuală și perspectivele așezării regiunii Transnistrene vor ocupa un loc important în cursul negocierilor.

Această vizită fusese planificată înainte de declanșarea la Chișinău a crizei energetice, provocată de concernul rus Gazprom. Ulterior, în cadrul negocierilor dintre Gazprom și autoritățile de la Chișinău în privința unui contract de livrare a gazului rusesc, unul din subiectele fierbinți l-a constituit datoria regiunii transnistrene către Gazprom. Atunci s-a decis ca acest subiect să fie discutat pe filiera interguvernamentală.

Un alt subiect disputat între părți vizează o altă datorie față de Gazprom, cea a malului drept al Nistrului, pentru care Chișinăul a cerut audit extern. Este de menționat și faptul că în prezent Republica Moldova nu are un ambasador numit la Moscova, după ce fostul diplomat Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din funcție ca urmare a unui scandal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?