X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Nicu Popescu se află într-o vizită oficială în Egipt

11 oct. 2022,, 08:45   Politică
2007 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează astăzi, o vizită de lucru la Cairo. Aceasta este prima vizită a unui oficial de rang înalt din țara noastră în Republica Arabă Egipt de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-egiptene la 13 februarie 1992.

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu președintele Senatului egiptean, Abel Wahab Abdel Razeq, prim-ministrul Mostafa Madbouly, ministrul afacerilor externe, Sameh Hassan Shoukry, și ministrul aprovizionării și comerțului intern, Ali Moselhi.

Vizita va constitui un prilej de a aborda modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre, precum și de a exprima voința fermă a autorităților din Republica Moldova de a diversifica cooperarea politică, economică și sectorială.

La încheierea consultărilor bilaterale, șefii celor două diplomații vor susține declarații comune de presă.

Programul viceprim-ministrului Nicu Popescu mai include și participarea la forumul economic Egipt - Moldova, care are loc cu ocazia vizitei de lucru a delegației naționale. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț din Cairo, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, USAID Moldova și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele țări. La forumul economic din Cairo participă 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.


Din delegația oficială mai fac parte ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?