Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Nicu Popescu s-a întîlnit cu omologul său român, Bogdan Aurescu

29 iul. 15:30   Politică
1511 0

În cadrul vizitei la București în componența delegației conduse de președinta Maia Sandu, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a desfășurat o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu.

Diplomații s-au referit la ultimele evoluții de securitate regională în contextul războiului nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și la agenda intensă de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și România pentru fortificarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană și comunitatea de limbă, istorie și cultură împărtășită cu România.

Totodată, șefii celor două diplomații au discutat despre posibilitățile de avansare în implementarea proiectelor comune în domenii strategice precum interconexiunea energetică, infrastructură, transport, menite să asigure modernizarea țării noastre în vederea fortificării parcursului nostru ireversibil european.

„România rămâne a fi cel mai important susținător al nostru în procesul de implementare a agendei de reforme și aderare la Uniunea Europeană, lucru pentru care mulțumim.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав