Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Nicu Popescu s-a întîlnit cu ministrul afacerilor externe al Statului Kuwait

24 mai. 18:15   Politică
1267

În cadrul participării la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Ahmad Nasser Al-Mohammad Al-Sabah, ministrul afacerilor externe al Statului Kuwait.

„Am efectuat un schimb de opinii pe marginea agendei bilaterale, confirmînd disponibilitatea unui dialog activ între cele două țări, inclusiv prin organizarea în timpul apropiat a unor consultări pe linia ministerelor de externe pe dimensiunea politico-diplomatică și diplomație economică.” – a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, părțile au discutat oportunitatea intensificării cooperării moldo-kuweitiene, cu accent pe domeniul educațional, IT, securitate cibernetică, precum și valorificarea potențialului de cooperare economică, investițională şi creșterea volumului schimburilor comerciale dintre statele noastre. Astfel, promovarea priorităților diplomației economice în dialog cu această țară din Golful Persic va fi concretizată și prin schimbul de experiență între Agențiile de Investiții ale ambelor state.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав