Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Nicu Popescu s-a întîlnit cu Josep Borrell Fontelles. Ce au discutat cei doi

14 mai. 09:45   Politică
1541

În cadrul vizitei sale de lucru în Germania, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat agenda europeană a Republicii Moldova cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, notează Noi.md

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea examinării de către Uniunea Europeană a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE în contextul prezentării de către țara noastră a răspunsurilor la partea a doua a chestionarului Comisiei Europene.

Șeful diplomației de la Chișinău și-a exprimat încrederea că Opinia Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare va servi o bază solidă pentru o decizie pozitivă la subiect a statelor membre ale Uniunii Europene.

„Ne-am angajat în beneficiul cetățenilor noștri prin eforturi susținute, comune, ale instituțiilor publice, ale mediului de afaceri, ale societății civile și ale cetățenilor să modernizăm și reformăm țara noastră. Suntem pregătiți să lucrăm împreună în această direcție.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul liberalizării comerțului cu UE, pentru creșterea exporturile din Moldova către UE, precum și extinderii cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав