X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Nicu Popescu s-a întîlnit cu Dmitri Kozak. Ce au discutat cei doi oficiali

17 noi. 2021,, 21:19   Politică
3402 3

Viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, în cadrul programului de la Moscova a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse.

„Am discutat cu această ocazie despre o serie de subiecte de interes comun de pe agenda relațiilor moldo-ruse precum semnarea recentă a contractului de livrare a gazelor naturale rusești către Republica Moldova, eliminarea barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate față de unele categorii de produse.” – a menționat Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.

Un subiect aparte în discuția cu oficialul rus l-a constituit conflictul transnistrean, vicepremierul Nicu Popescu a reconfirmat poziția țării noastre privind desfășurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute la nivel internațional.

„Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dar și evacuarea și distrugerea munițiilor din depozitul militar de la Cobasna.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав