X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Nicu Popescu s-a întîlnit cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos

10 mar. 2023,, 09:15   Politică
2031 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, anunță că în această săptămînă s-a întîlnit cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, cu reşedința la București, Roelof van Ees, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice la Chișinău.

”I-am mulțumit diplomatului olandez pentru contribuția adusă la dezvoltarea relației noastre bilaterale. Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos au relații politico-diplomatice strînse și un dialog intens în cadrul organizațiilor regionale și internaționale. Ne-am referit și la intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor olandeze în economia țării noastre. Ne dorim să extindem cooperarea noastră şi în sfera diplomației economice, ocazie cu care susținem programele care vizează creșterea volumului de comerț între țările noastre”, a scris ministrul într-o postare pe canalul său de telegram.

Totodată, Popescu a menționat că a discutat cu oficialul olandez și despre deschiderea în luna mai a Ambasadei Regatului Țării de Jos la Chișinău, această decizie de la Haga urmînd să sporească contactele noastre bilaterale și să fortifice parteneriatul nostru în vederea aderării Republicii Moldova la UE.

„Ne-am referit și la organizarea de către țara noastră, pe data de 1 iunie, a summit-ului Comunității Politice Europene, o dovadă suplimentară a angajamentului nostru de a contribui la o Europă paşnică şi stabilă. I-am urat domnului Roelof van Ees noi succese în activitatea diplomatică ulterioară și am exprimat speranța că va rămîne un prieten apropiat al țării noastre”, a concluzionat ministrul.

Popescu a mai menționat că în cadrul vizitei sale în România s-a întîlnit de asemenea cu Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisia în Republica Moldova cu reședința la București.


”În cadrul întrevederii am reiterat interesul Republicii Moldova de a avansa la un nou nivel relațiile moldo-tunisiene în domenii de interes reciproc, precum dialogul politic, cooperarea comercial-economică, turismul și contactele interumane. De asemenea, am discutat despre oportunitatea deschiderii unui consulat onorific al Republicii Moldova în Tunisia, dar și încheierea unui acord de colaborare între Institutul Diplomatic al MAEIE cu instituția similară din Tunisia. Ambasadoarea Raja Jhinaoui Ben Ali a asigurat că este dispusă să sprijine și în continuare cooperarea moldo-tunisiană pe diverse paliere, inclusiv în cadrul organismelor internaționale și Organizația Internațională a Francofoniei. În context, am mulțumit pentru organizarea cu succes a celei de-a 43-a Conferinţe ministeriale a Francofoniei, care a avut loc la Djerba, Tunisia. Totodată, ambasadoarea Raja Jhinaoui Ben Ali mi-a lansat invitația de a efectua o vizită în Tunisia. Republica Moldova și Republica Tunisiană sînt țări francofone, o dimensiune care ne unește în jurul ideii de solidaritate și a valorilor europene, și pe care ne dorim să o valorificăm prin dialogul intercultural și prietenia dintre statele noastre”, spune Popescu.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?