X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nicu Popescu: ”noi trebuie să ne facem temele pe acasă”

6 mar. 2023,, 08:00   Politică
3148 0

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, susține că următoarele etape în relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană vor fi determinate de două lucruri.

Într-o postare pe Telegram, acesta a descris exact care sînt aceste lucruri și precizat că obiectivul nostru este „să ne facem absolut toate temele pe acasă pînă la sfîrșitul anului acesta pe implementarea recomandărilor Comisie Europene”, transmite tv8.md.

Cele două lucruri care vor determina următoarele etape în relația cu UE:

„În primul rînd, de capacitatea noastră de reformare, de a progresa, de a adopta și implementa acquis-ul comunitar, dar și de a-l aplica, a transforma legile în realități, dar și de voința politică, discuțiile și dinamica din interiorul Uniunii Europene. Evident, noi trebuie să ne facem temele pe acasă, dar deschiderea negocierilor de aderare, semnarea tratatului de aderare, ulterior aderarea la spațiul Schengen sau la zona euro, de fiecare dată vom trece prin aceste etape în care noi ne facem tema pe acasă.

Ulterior, statele membre adoptă următoarele etape în relația cu UE”, a scris ministrul de Externe.


Popescu a mai menționat că nu poate spune exact care va fi situația din interiorul Uniunii Europene, care vor fi deciziile luate de Uniunea Europeană, dar obiectivul Republicii Moldova este absolut clar: „să ne facem absolut toate temele pe acasă pînă la sfîrșitul anului acesta pe implementarea recomandărilor Comisie Europene, astfel încît Republica Moldova să fie în poziție de a vorbi cu voce tare și de a fi foarte credibilă în această speranță și obiectiv al nostru de deschidere a negocierilor de aderare la UE”.

1
0
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?