Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

23 mar. 2023,, 16:51   Politică
1988 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Ministrul de externe Nicu Popescu va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate. Dialogul este un cadru de cooperare între Republica Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova, anunță Noi.md

Dialogul va pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței țării noastre, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strînsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European. Acesta va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE.

Ministrul de externe Nicu Popescu va discuta și organizarea la 1 iunie de către Republica Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

2
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?