X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Nicu Popescu, despre decizia Consiliului European: „Odată cu bucuria a venit si responsabilitatea”

27 iun. 2022,, 21:03 (reactualizat 28 iun. 2022,, 07:08)   Politică
3192 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că decizia luată de Consiliul European de a oferi Moldovei statut de țară candidată la UE nu a fost o surprinza deoarece în ultimele săptămîni s-a lucrat intensiv pentru această. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În PROfunzime, informează Noi.md cu referire la protv.md.

„Noi toți ne-am așteptat la un semnal foarte pozitiv, eram destul de optimiști după recomandarea Comisiei Europene. În ultimele săptămîni am lucrat mult cu statele membre și aveam semnale pozitive de la majoritatea din ei. În acest sens, decizia nu a fost o mare surpriză. Evident, odată cu bucuria a venit și o responsabilitate foarte mare pe care o simțeam și anterior, iar acum într-adevăr avem o responsabilitate istorică de a folosi această oportunitate pentru a face cîțiva pași majori pentru a aduce țară noastră în UE”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, ministrul a mai adăugat că MAEIE a început deja de săptămîna trecută un plan intern de lucru pentru implimentarea recomandărilor Comisiei Europene.

„În aceste zile avem deja mai multe consultări, practic lucru nu s-a oprit nici măcar pentru o jumătate de zi. Avem foarte mult de lucru pentru a progresa aderarea la Uniunea Europeană. sîntem optimiști, dar nu va fi simplu deloc, va fi greu și mult de lucru”, a mai menționat acesta.

Săptămîna trecută, Moldova și Ucraina au primit statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Decizia a fost anunțată la Consiliul European de către președintele Charles Michel.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?