Nicu Popescu cu un mesaj la 31 de ani de la aderarea R.Moldova la ONU

3 mar. 09:00   Politică
2574 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis următorul mesaj cu prilejul aniversării a 31 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite.

Astăzi marcăm 31 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean și, cu această ocazie, reafirmăm angajamentul nostru pentru pace. Este simbolic faptul că tot în această zi, în 1992, Republica Moldova a devenit membră a Organizației Națiunilor Unite, dînd dovadă în acest mod de atașamentul său față de principiile Cartei ONU.

În ultimele decenii situația din regiunea transnistreană a rămas stabilă și vom continua să facem totul pentru a menține această stare de pace. Depunem eforturi considerabile pentru a ne asigura stabilitatea și continuăm să cerem retragerea trupelor și munițiilor ruse, care ne subminează suveranitatea.

Invazia la scară largă a Ucrainei de acum un an reprezintă o escaladare tulburătoare a tacticilor rusești utilizate în țările din regiune. Fiind o comunitate internațională, este imperativ să ne unim forțele pentru a sprijini.”

2
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?