Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nicu Popescu: Conflictul transnistrean poate fi soluționat doar prin dialog

16 mar. 2022,, 10:57   Politică
7397 0

Republica Moldova va continua caute soluții pentru reintegrarea țării, notează Noi.md

Acesta a fost răspunsul ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, care a fost rugat să comenteze decizia APCE a adoptat actul de agresiune militară împotriva Republicii Moldova și respectiv ocuparea regiunii Transnistria a acesteia.

”Este o opinie politică a parlamentarilor care reprezintă Consiliul UE și după cum știți această opinie a fost adoptată într-o declarație care vizează în primul rînd situația din Ucraina. Din partea executivului pot reitera faptul că RM va continua să caute soluții pentru reintegrarea țării. Prin dialog, negocieri pentru că asta este singura cale de a progresa spre obiectivul țării noastre și evident continuă insistența noastre pe necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul nostru. Cît despre situația referitoare la acest vot, RM este un stat neutru, neutralitatea noastră presupune că noi nu participăm la acțiuni militare de partea unor state, în același timp neutralitatea nu presupune o indiferență față de refugiați. Neutralitateea prespune repsectul față de dreptul internațional, statul nostru are nevoie de un cadru juridic, internațional care să fie respectat. Statul nostru are nevoie să fie respectate valorile Consiliului UE”, a spus Nicu Popescu în cadrul unui briefing de presă.

Totodată acesta a menționat că RM nu are de ce să fie o țintă pentru acțiuni militare ostile.

”Guvernul și societatea noastră este axată pe gestiunea fluxului de refugiați. Obiectivul nostru important este de a asigura pacea, siguranța și stabilitatea din țară”, a concluzionat Popescu.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?