Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nicu Popescu comentează o posibilă plecare a Maiei Sandu în Rusia

23 noi. 2021,, 10:15   Politică
3574 2

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că Maia Sandu va pleca în Federația Rusă doar dacă autoritățile din Federația Rusă și cele din Republica Moldova vor ajunge la u numitor comun pe mai multe decizii, însă o întîlnire de dragul întîlnirii nu va avea loc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ÎN PROfunzime, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

„Am convenit cu partea rusă să pregătim mai multe documente, mai multe decizii, dacă la nivelul ministerelor ajungem la un numitor comun pe mai multe decizii, atunci va avea loc această întîlnire, dar o întîlnire de dragul întîlnirii nu va avea loc, asta este pozițiaambelor state”.

Totodată, Popescu a comentat și declarațiile lui Serghei Lavrov care a spus că „întîlnirea va fi imediat după ce se va acumula suficient conținut pozitiv și va există consimțămîntul liderilor”.

„Am convenit să lucrăm peste acest conținut pozitiv, pe acorduri și înțelegeri, a mai adăugat Ministrul Afacerilor Externe.”


Nicu Popescu, a fost pe 17 noiembrie într-o vizită la Moscova, la invitația omologului rus, Serghei Lavrov. Acesta a avut întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe Serghei Lavrov, cu șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak și președintele comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigori Karasin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?