X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nicu Popescu: Am discutat cu statele UE despre protocolul Moldovagaz-Gazprom

6 dec. 2021,, 22:23   Politică
1122 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a cofirmat faptul că atunci cînd a fost semnat procolul privind livrarea gazelor rusești între Moldovagaz și Gazprom – acest lucru a fost discutat și cu partenerii europeni ai țării noastre.

„Da, am discutat acest protocol, am discutat despre efectele acestui protocol. Am avut discuții cu statele membre ale Uniunii Europene, am discutat și cu Federația Rusă”, a menționat Nicu Popescu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8, scrie realitatea.md.

Ministrul a mai specificat că unele dintre condiționalitățile necomerciale negociate între partea rusă și cea moldovenească a vizat amînarea restructurării a companiei SA „Moldovagaz”, precum și convocarea comisiei inter-guvernamentale moldo-ruse. Potrivit demnitarului, aceasta urmează să aibă loc în primul trimestru al anului viitor.

SA „Moldovagaz” și concernul rus Gazprom au semnat un protocol privind livrarea gazelor rusești, pe lîngă formula de calcul a prețului la gaze, mai este prevăzut și faptul că partea moldavă se obligă să-și achite consumul pînă la data de 20 a lunii, precum și sînt prevăzute cîteva condiționalități non-comerciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?