Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nicu Popescu a făcut totalul vizitei de la Bruxelles: „UE continuă să sprijine Moldova”

15 oct. 2022,, 10:30   Politică
2764 0

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a făcut, în cadrul unei postări pe canalul său de Telegram, totalul vizitei de lucru pe care a întreprins-o 14 octombrie, la Bruxelles, transmite newsmaker.md.

Șeful diplomației de la Chișinău anunță că a avut o serie de întrevederi cu înalți demnitari europeni, în cadrul cărora a fost discutat impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, criza energetică cu care se confruntă Moldova, precum și agenda de reforme asumată de țara noastră în drumul spre integrarea europeană.

„La Bruxelles, am continuat dialogul cu prietenii țării noastre, cei care ne ajută în calea modernizării europene cu un mesaj ferm: Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova – mi-a spus diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles”, anunță vicepremierul.

Nicu Popescu a făcut totalul vizitei de la Bruxelles: „UE continuă să sprijine Moldova”

Nicu Popescu anunță că s-a întîlnit astăzi la Bruxelles, inclusiv, cu secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Stefano Sannino, șeful de Cabinet al președintelui Consiliului European, Frédéric Bernard, membrul cabinetului președintei Comisiei Europene, Fernando Guimaraes, precum și cu adjunctul secretarului general al Băncii Europene pentru Investiții, Mikołaj Dowgilevich.


Securitatea energetică și accesibilitatea resurselor energetice – au fost un alt subiect discutat de Popescu cu oficialii europeni. Viceprim-ministrul anunță că „Uniunea Europeană continuă să sprijine Republica Moldova în contextul situației energetice dificile, a prețurilor ridicate la gaz și electricitate pentru cei mai vulnerabili cetățeni, dar și pentru procesul nostru de îmbunătățire a eficienței energetice”.

„Calea noastră de aderare la Uniunea Europeană înseamnă și o comunicare cît mai frecventă, coerentă și eficientă cu instituțiile responsabile de la Bruxelles. (…) Vom fortifica în continuare cooperarea în domeniul afacerilor interne, apărării și securității, cu accent sporit pe instruiri și suport financiar”, mai anunță vicepremierul.

Amintim că viceprim-ministrul Nicu Popescu a întreprins o vizită de lucru pe 13 octombrie la Luxemburg. Pe 14 octombrie, ministrul moldovean de Externe a mers într-o vizită de lucru la Bruxelles.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?