X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Nicu Popescu a discutat cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în R.Moldova

3 mar. 2022,, 18:15   Politică
3910 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a desfășurat o conversație în format de videoconferință cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, în cadrul căreia diplomații au discutat despre eforturile țării noastre de a face față fluxului tot ce mai crescut de refugiați din Ucraina.

Șeful diplomației Republicii Moldova a accentuat că solidaritatea poporului nostru față de vecinii ucraineni a însemnat și primirea a peste 133.000 de oameni - de la începutul războiului și pînă în dimineața zilei de azi - dintre care peste 63.000 de persoane (inclusiv 23.000 de copii) fiind găzduite în acest moment în comunitățile și familiile din întreaga țară.

„Ne-am exprimat cea mai înaltă apreciere pentru generozitatea cetățenilor noștri și, în același timp, am mulțumit și pentru asistența oferită de către Austria, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Romînia, Grecia, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Suedia și Turcia.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În contextul în care sistemele noastre naționale sînt supuse unui test major de a oferi asistența necesară și atenuarea nevoilor celor care evadează războiul din Ucraina, oficialul moldovean a lansat apelul pentru toate țările europene să-și deschidă ușile celor care caută un refugiu.

„Continuăm să lucrăm împreună la găsirea soluțiilor pentru această criză umanitară fără precedent din regiune.” – a adăugat ministrul Nicu Popescu.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?