Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nicolae Pascaru: „Fiecare presiune trezește o rezistență”

17 dec. 2022,, 12:30   Politică
3048 2

Suspendarea licenței a șase posturi de televiziune afiliate Partidului Politic Șor și PSRM este o greșeală.

Asta crede fostul deputat în Parlament, Nicolae Pascaru. Invitat în ediția de vineri seară, 16 decembrie, a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, Nicolae Pascaru a condamnat decizia luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Fiecare presiune trezește o rezistență. Eu nu aș spue că aceste canale sînt chiar atît de toxice, că mai privesc din cînd în cînd. Toți au dreptul la libera exprimare, acolo nu erau promovarea terorismului sau extremismului și așa mai departe și întro societate democratică trebuie să aibă posibilitatea să își spună părerile toți”, a spus Pascaru.

Fostul consilier municipal Ilian Cașu se declară convins că cele 6 instituții de presă vor continua să activeze, doar că pe online. În acest sens, a adus exemplul Sputnik.

„În 2022, SIS a închis Sputnik, au plecat chiar și un grup de jurnaliști, și a doua zi aștia cum difuzează online așa și difuzează. Parcă SIS a aplicat legea ca a doua zi sputnik sa difuzeze ca de obicei. Așa că nu știu cum să interpretez știrea”, a subliniat Cașu.


Iar Ecaterina Mardarovici, directoarea Clubului politic al femeilor 50/50 s-a declarat îngrijorată de această decizie a CSE.

„Mi-i în grijă că în spatele acestei decizii stau lucruri foarte grave dacă s-a ajuns la sistarea emisiei. Nu sînt specialist în dreptul la libera i, dar știu că dacă crimnalul e criminal, tu nu vrei sa ieși la tv și să susții asta. sînt valori general umane. Bănuiesc că au fost avertizate de consilu”, a menționat Ecaterina Mardarovici.

CSE a dispus în seara zilei de astăzi, 16 decembrie, suspendarea licențelor, pentru perioada stării de urgență, a mai multor posturi de televiziune controlate de deputatul fugar Ilan Șor, dar și de Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Astfel, vor fi suspendate licențele următoarelor posturi: Primul în Moldova, RTR, Accent, NTV, TV6, Orhei TV.

Licențele au fost suspendate în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspîndirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice.

17
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?