X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nicolae Eșanu îi recomandă lui Sandu să se abțină de la declarații

4 ian. 2023,, 07:31   Politică
6303 1

Fostul reprezentant al Moldovei la Comisia de la Veneția, Nicolae Eșanu îi recomandă Maiei Sandu să se abțină de la declarații pe soarta unor dosare penale.

„Atunci cînd declară că anumite persoane sînt corupte și că se așteaptă ca acestea să fie condamnate, ajută foarte mult acele persoane să poată demonstra că nu au avut parte de un proces echitabil”, a menționat Eșanu, transmite Unimedia.

„Nu știu cît de mult capital politic cîștigă Doamna Președinte atunci cînd declară că anumite persoane sînt corupte și că se așteaptă ca acestea să fie condamnate, dar în schimb pot afirma cu certitudine, că ajută foarte mult acele persoane să poată demonstra că nu au avut parte de un proces echitabil. Recomand celor care o susțin s-o ajute să înțeleagă, că ceea ce poate declara o persoană privată este inacceptabil pentru un demnitar și că asemenea declarații compromit lupta cu corupția”, a scris Nicolae Eșanu.

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova și-a exprimat profunda îngrijorare față de conținutul declarației Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Context” de la postul de Televiziune Moldova 1 din data de 29 decembrie 2022, cu referire la comportamentul judecătorilor, precum că, „modul cum se comportă judecătorii astăzi, va determina notele pe care ei le vor primi ulterior în procesul de evaluare”.

42
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?