Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Nicolae Chirilciuc cere anularea înregistrării lui Grigorișin în calitate de concurent electoral

14 dec. 2021,, 20:51   Politică
3390

Candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” pentru funcția de primar în orașul Bălți, Nicolae Chirilciuc, cere anularea înregistrării candidatului independent, Nicolai Grigorișin, în calitate de concurent electoral pentru scrutinul de duminică, 19 decembrie. În acest sens, a fost depusă o plîngere la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Bălți.

Potrivit plîngerii, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolai Grigorișin a vorbit despre pregătirea orașului Bălți de sărbătorile de iarnă, menționînd și posibila dată la care ar putea fi instalat Pomul de Crăciun, dar și ce acțiuni urmează să întreprindă autoritățile.

Astfel, Chirilciuc face referire la Codul Electoral și spune că Grigorișin a abordat niște subiecte care țin de competența unui viceprimar, funcție la care ar fi trebuit să renunțe din momentul în care s-a înscris la scrutinul electoral.

În acest context, candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” susține că Nicolai Grigorișin nu și-ar fi suspendat activitatea de viceprimar al orașului Bălți după înregistrarea în cursa electorală, ceea ce este o încălcare, și cere excluderea acestuia din scrutin.


4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав