Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

New York Times scrie despre noul guvern de la Chișinău

11 iun. 2019,, 10:18   Politică
3960 0

Situația politică din Republica Moldova a fost relatată pe larg în ziarul american New York Times. Publicația începe articolul prin a scrie că vineri, Natalia Gavriliță era director a unui grup de asistență din Londra, iar astăzi este deja ministră al Finanțelor, însă „predecesorul ei refuză să plece, iar poliția n-o lasă să intre în birou”.

New York Times îl citează și pe deputatul ACUM Dumitru Alaiba, care spune că „avem două istorii paralele. Avem un fost premier care refuză să plece”.

„Haosul a fost agravat de Curtea Constituțională, împînzită de vechi asociați de ai liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc”, scrie publicația.

„Rusia sprijină public socialiștii. UE și SUA au emis declarații care nu sprijină nici una din părți, însă au fost interpretate ca sugestii că rezultatele alegerilor din februarie, care au oferit ACUM și socialiștilor o majoritate, ar trebui respectate”, mai scrie publicația.

„Domnul Plahotniuc a devenit o figură atît de dezbinantă, încît a reușit să unifice partide atît de diferite ca socialiștii și blocul ACUM, care au atitudini radical opuse privind Integrarea Europeană”, relatează New York Times.


„Acest lucru arată ce efect dăunător poate avea un oligarh asupra statului, încît forțele pro-Rusia și forțele pro-UE sînt dispuse să se unească pentru a răspunde acelei amenințări”, a comentat și noua ministră a Finanțelor Natalia Gavriliță. „Nu vom putea conviețui mult timp. Dar intenția noastră este de a elibera instituțiile de sub controlul lui”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?