X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Neutralitatea este oare o soluție pentru asigurarea păcii?

22 noi. 2022,, 19:11 (reactualizat 23 noi. 2022,, 04:45)   Politică
2848 0

O nouă inițiativă obștească pentru evitarea războiului

Recent a avut loc o nouă ședință a grupului de inițiativă «Pro Neutralitate». În preajma zilei mondiale a neutralității (12 decembrie), mai mulți militari cu experiență de război, inclusiv ex-miniștri și deputați ai Parlamentului din legislaturile precedente, intenționează să organizeze un schimb de opinii pe problema păcii și a războiului din regiune.

Grupul este format în baza art. 32 și 39 ale Constituției RM ca inițiativă populară, este apartinic și își propune să activizeze în diferite forme ale democrației directe.

Conform declarațiile oferite pentru Noi.md, motivul de bază al acțiunilor de iluminare cu caracter pacifist este evitarea atragerii RM în războiul dintre Rusia și Ucraina sprijinită de SUA și mai multe state ale Europei.

Membrii grupului «Pro Neutralitate» consideră că atragerea RM în acest conflict – de partea Ucrainei și împotriva Rusiei s-ar putea solda cu o nouă pierdere a mai multor vieți omenești și o nouă scindare a actualului teritoriu al statului moldovenesc.


Inițiativa este susținută de mai mulți personalități notorii a țării noastre, inclusiv de o parte din foștii conducătorii ai Republicii Moldova.

Cu detalii vom reveni.

15
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?