Nesterovschi își va petrece următoarele zile în izolator: Ce au decis magistrații în privința deputatei Lozovan

23 sep. 16:20   Politică
3356 0

Deputatul Alexandr Nesterovschi își va petrece următoarele 30 de zile în izolator, după ce a primit mandat de arest. Cît despre deputata Irina Lozovan, aceasta va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată în urma ședinței de instanță din 23 septembrie, la sediul Judecătoria Ciocana, transmite tv8.

Pe 21 septembrie, deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți de oamenii legii pe un termen de 72 de ore. Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, cei doi au fost reținuți pentru a evita posibilitatea exercitării influenței asupra martorilor și desfășurării procesului penal. Lozovan a fost ridicată de acasă, iar Nesterovschi de lîngă Parlament.

Joi, 21 septembrie, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut la Parlament ridicarea imunității parlamentare a deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Ultima este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Alexandr Nesterovschi este bănuit de acceptarea cu bună știință a finanțării unui partid politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de corupere pasivă, adică pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitor, de bunuri ce nu i se cuvin, pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale.


De la tribuna Legislativului, Ion Munteanu a precizat că din martie 2023, Alexandr Nesterovschi ar fi acționat în interesul grupării Șor, „inclusiv pentru a pregăti lansarea și finanțarea unui partid cu vector pretins pro-european, dar care sa promoveze interesele grupării criminale”.

Potrivit lui Munteanu, pentru acest scop a fost racolat un fost ex-deputat din legislatura 2019. Munteanu a refuzat să spună numele deputatului, motivînd că nu are acordul părții implicate în acest sens.

6
1
1
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?